Search
  • Bloomcool

Wat Kost een Website Gemiddeld?

Nou? Wat kost een website?


Tja, dat ligt eraan.


Als je nu 3 offertes aanvraagt – bij 3 verschillende webdesignbureaus – dan krijg je 3 totaal verschillende prijzen terug. En dat kan op het eerste gezicht een beetje vreemd overkomen, helemaal als je al weet hoe de website er uit moet zien.

Om die prijsverschillen te begrijpen, moeten we weten waarom het ene bureau meer vraagt dan de ander.Maar eerst een belangrijker vraag.


Namelijk, wat voor website wil je hebben?


Een mooie professionele website, natuurlijk..

Sure. Dat wil iedereen. Maar wil je een dertien-in-een-dozijn website of een succesvolle website?You can manage your blog from anywhere, all you need is your website’s URL and Wix login info.
Waarom je moet investeren in een doordachte site


De meeste ondernemers laten een nieuwe website bouwen om de 3 tot 5 jaar. Sommigen houden hem wel 10 jaar. Jouw investering in een nieuwe website bepaalt dus 3 tot 5 jaar hoeveel jij uit je online onderneming haalt.


Ik wil niet zeggen dat het design van jouw website bepaalt of jouw onderneming een succes wordt of niet. Nee. Jouw marketing en product bepalen dat. Het design van je website is een vermenigvuldigingsfactor van jouw marketing en product.


Hoe beter het design is, hoe meer je uit elke marketingactie, bezoeker en pagina haalt. Als je dit vermenigvuldigt met elke actie, tekst en bezoeker over de komende 3 tot 5 jaar dan heb je het over tienduizenden, honderdduizenden of zelfs miljoenen bezoekers en honderden aanvragen die beïnvloed worden door het design.


Het design van je website is een vermenigvuldigingsfactor
Die vermenigvuldigingsfactor kan het verschil zijn tussen succes en geen succes, maar meestal heeft het alleen invloed op hoe hard jouw business groeit. Van een groei van bijvoorbeeld 7% per maand naar een groeit van 9%. Dat lijkt misschien niet veel. Maar over een langere periode is het verschil gigantisch.
Waarom zou je dan zo op de prijs letten en zo weinig op de belangrijkste dingen, namelijk de gebruiksvriendelijkheid, de look & feel van je website, de zoekmachine vriendelijkheid en de focus op conversie?

Oké, ik snap het. Maar…


Wat kost een website gemiddeld?


Laten we beginnen met een heel versimpeld antwoord en daarna gaan we kijken wat je precies nodig hebt en wat het echt gaat kosten.


Wat mogelijkheden

1. Bij veel (beginnende) zelfstandige webdesigners kan je voor rond de 1.250 euro een mooie simpele website krijgen die redelijk in elkaar zit (qua gebruiksvriendelijkheid en design). 2. Bij webdesignbureaus kan je voor 2.000 en 5.000 euro een goede website laten bouwen. Je betaalt voor extra ervaring, een team met specialisten die aan jouw website gaat werken en dat alles zowel nu als over 5 jaar gewoon goed werkt. Een professionele goed-in-elkaar-zittende website. 3. Grote complexe websites, zoals websites van de overheid, grote webshops, bekende merken of bedrijven met veel content, kunnen zelfs prijzen verwachten tussen de 8.000 en 100.000 euro. 4. Je kan een webbouwer inschakelen om een website template (een design die door meerdere websites wordt gebruikt) te installeren en alles goed te zetten. Dit kost rond de 250 tot 800 euro. 5. En als je een beperkt budget hebt als beginnende zelfstandige en/of veel tijd, dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een eigen website (handleiding), blog (handleiding) of webshop te maken en het kopen van een professioneel WordPress template bij Themeforest. Je bent dan rond de 50 euro kwijt en een tiental uren werk.

Komen er nog kosten per jaar of maand bij?


Ja.

Bij elke optie komt nog de kosten van webhosting en de kosten van een domeinnaam. Een goede professionele hostingpakket kost rond de 10 euro per maand. Een domeinnaam kost ongeveer 5 tot 50 euro per jaar.De situatie van wat een website precies kost is in het echt wat complexer

  • Zo zijn er ervaren zelfstandige webdesigners die 5.000 a 10.000 euro vragen (high-end professionals)

  • Er zijn zelfstandigen die voor 800 euro een website op maat website aanbieden (maar die zitten technisch gezien of qua design nooit helemaal goed in elkaar).

  • Twee webdesignbureaus die aan de buitenkant op elkaar lijken kunnen voor dezelfde offerte op twee totaal verschillende prijzen uitkomen. Door het gehanteerde proces, het aantal medewerkers, de support, de expertise, creativiteit en de ervaring van de medewerkers kan de prijs zo met een paar duizend euro verschillen.

En helaas is het voor het niet-getrainde oog niet makkelijk zichtbaar welke webdesigner en webbouwer nou kwaliteit oplevert en welke niet. Hoe een website eruit ziet zegt namelijk niet direct wat over de kwaliteit van de website.


Wat algemeenheden

  • Over het algemeen: hoe meer je betaalt, hoe beter jouw website qua design, techniek en gebruiksvriendelijkheid is.

  • Hoe professioneler, gebruiksvriendelijker en helderder de website van de webdesigner is, hoe beter jouw website zal zijn.

  • Hoe actiever je gaat zijn met jouw website en met marketing, hoe meer een investering in een betere website zich terugbetaald


Artikel samengevat

#webdesign #websitelatenmaken #kostenwebsite

4 views

COPYRIGHT © 2020  DESIGN & DEVELOPMENT BY BLOOMCOOL

  • BloomCool Design on Facebook